Hangszigetelés gipszkartonnal

Hangszigetelés gipszkartonnal.

Kivitelezőink ajánlásával bemutatjuk Önöknek a hazánkban kapható jelenleg egyedüli hanggátló gipszkartont amit a RIGIPS cég fejlesztett ki hazánkban. Természetesen, szigetelőanyagként javasoljuk a ROCKWOOL Airrock kőzetgyapot hangszigetelő anyagokat amivel tovább növelhetjük a hanggátlást. Oldalunkon erről a termékről bővebb leírást is találnak.

Hanggátló gipszkarton

Hangszigetelés gipszkartonnal – Rigips Blue Acoustic hanggátló gipszkarton

Rockwool hangszigetelő anyagok

Rockwool hangszigetelő anyagok

 

Rigips Blue Acoustic. Amikor a kivitelezők fózolják/vágják ezt a gipszkartont, úgy néz ki mint egy albínó sündisznó. A gipszkarton úgy tele van üvegszállal, hogy kb 7 kg-al nehezebb a normál gipszkartonnál. Pedig minden méretük azonos. Csak egy eltérés van. A testsűrűség! Mert ez a lényege a hangszigetelésnek. Ezért erős hangszigetelő gipszkarton a Blue Acoustic.

Raktáraink: Budapest IX. és IV. kerület.  Vidéki telephelyeink: Szeged, Pécs, Székesfehérvár, Miskolc, Keszthely, Győr és Nyíregyháza.

Raktárainkban üveggyapot, kőzetgyapot, polisztirol termékek hő és hangszigetelő anyagok és gipszkarton termékek széles választékát tarjuk rendszerszinten! Kivitelezőknek, projektekre egyedi árakat alkalmazunk! Árakról kérem érdeklődjön telefonon a 06-30-958-2915-es telefonszámon vagy az info@avgroup.hu email- címen.

A jobb oldalon találnak egy ajánlatkérő modult ahonnan azonnal elküldhetik kérdéseiket. Tegyen próbára!

 

Hanggátlási feladatok

A gipszkarton rendszerekkel megépíthető építészeti akusztikai feladatok csoportosítása:

Meglévő falak utólagos hangszigetelése – a gipszkarton visszaszedésével vagy új előtétfal építésével a régi elé.
• Új hanggátló falak építése

A hangszigetelő gipszkarton falakhoz szükséges anyagok

 • Blue Acoustic RF vagy RFI 12,5 gipszkarton
 • UW gipszkarton profil
 • CW gipszkarton profil
 • PAE – szigetelő szivacscsík
 • 212/3,5×25 önmetsző gyorsépítő csavar
 • 212/3,5×35 önmetsző gyorsépítő csavar
 • BTS 6/40 Beütő dűbel
 • Üvegszál erősítésű hézagoló gipsz
 • Üvegszövet hézagerősítő szalag
 • Üvegszál erősítésű glettelő anyag Q4 felületi minőséghez
 • Kőzetgyapot – Airrock  hangszigetelő kőzetgyapot

Emelt hanggátlású gipszkarton falak

Hangszigetelés gipszkartonnal

Hangszigetelés gipszkartonnal

 

Az emelt hanggátlású gipszkarton falak készítésénél a Rigips Blue Acoustic ÉS Lafarge hanggátló és tűzgátló gipszkarton alkalmazásával a válaszfalszerkezetek a szokásos szerkezeti vastagságok megtartásával sokkal magasabb hangszigetelési értéket képesek biztosítani. Erre jelent megoldást a RIGIPS Blue Acoustic 2.0 és a Lafarge gipszkartonnal történő hangszigetelés és rockwool airrock kőzetgyapot hangszigetelő termékcsalád. Kiváló rendszert alkot a RIGIPS és a ROCKWOOL így a maximális hangszigetelő hatást tudjuk elérni. Hivatalosan bevizsgált mért eredmény nincsen ugyan de kb 49-55 decibelt képes “megfogni” ez a rendszer. Mindkét terméket meg tudja vásárolni budapesti raktárainkban.

Az akusztikai kényelem alacsony zajszintet jelent. Az alacsony zajszint egy helyiségen belül a megfelelően kiválasztott hangszigetelő szerkezetek kiválasztásával biztosítható, amelyek megakadályozzák a nem kívánatos környezeti zajok terjedését.

A hanggátlási igény mellett nem ritka, hogy a szerkezetnek tűzgátlást is biztosítani kell, akár az épületek magasabb páratartalmú helyiségeiben is, úgy mint fürdőszobák, vizes blokkok.

A Blue Acoustic hanggátló gipszkarton minden igényre megoldást kínál, mert egyszerre hanggátló, tűzgátló és impregnált is.
Ez jelentősen leegyszerűsíti munkánkat, és költségeket takaríthatunk meg, mert egy típusú építőlemezzel a teljes épület kivitelezhető. A Rigips Blue Acoustic gipszkarton remek megoldás!! 

–          szállítási előkészületek (pl.: komissió) leegyszerűsödnek

–          raktári és építési helyszínen nincs szükség típusonkénti tárolásra

–          egyszerűbb a tervezés és a költségvetés készítése

 

Hangszigetelés javítása gipszkarton előtét vagy válaszfal esetén. Hogyan javíthatom utólag egy elkészült gipszkarton válaszfal hangszigetelését?

 

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?