Vályog falak hőszigetelése rockwool kőzetgyapottal

Vályog falak hőszigetelése rockwool kőzetgyapottal

 

 

Vályog falak hőszigetelése rockwool kőzetgyapottal

Vályog falak hőszigetelése rockwool kőzetgyapottal

 

Kiváló légáteresztő, páraáteresztő:

A rockwool kőzetgyapot homlokzat rendszer kiváló hőszigetelő képességű, jól hang szigetel, tartós, tűzálló, kiváló légáteresztő képességű rendszer Környezetre és egészségre káros hatása nincs. A Frontrock Max E kőzetgyapot hőszigetelő rendszer páraáteresztő képessége szinte a levegőével megegyező, ennek köszönhetően nem akadályozza a pára eltávozását a homlokzaton keresztül. Ez csökkenti a penészesedés kialakulását és a hőszigetelő rendszer szerkezeti károsodást. A szálas kőzetgyapot hőszigetelő rendszerek kiváló páraáteresztők, rendkívül jó hő- és hangszigetelők “A1” NEM ÉGHETŐ kategóriába tartoznak. Mivel a levegő a kőzetgyapot szigetelőanyag szálai között természetes módon van jelen, ezért hőszigetelő képessége az épület teljes élettartama alatt állandó.

Rendszer árajánlatot kérhet email-ben vagy készlet ellenőrzésre hívja fel kolléganőnket a 06-70-683-3330-as telefonszámon.

 

Raktárainkban üveggyapot, kőzetgyapot, polisztirol termékek hő és hangszigetelő anyagok és gipszkarton termékek széles választékát tarjuk rendszerszinten! Kivitelezőknek, projektekre egyedi árakat alkalmazunk!

Áruházaink: Budapest 9. és 4 kerület.  Vidéki telephelyeink: Szeged, Pécs, Székesfehérvár, Miskolc, Keszthely.        

Kőzetgyapot akciókról, aktuális raktárkészletről, árakról kérem érdeklődjön telefonon a 06-70-683-3330 as telefonszámon vagy az info@gipszkartonok.info.hu email címen.

Lehet vályog falat szigetleni, de csak okosan!

 

Vert falú és vályog falak hőszigetelése rockwool kőzetgyapottal.

Mielőtt szigetelésbe kezdenénk, meg kell vizsgálni az építés körülményeit, az épület környezetét a falszerkezet vastagságát és a használatba vételi módot. Ezeknél az épületeknél nem készült a mai értelemben vett alapozás és szigetelés. Az alapozást tömörített agyag, vagy néhány sor tömör tégla képezi. Vastagsága általában 50 és 80 cm között változik. A statikai állapot, rugalmasság megőrzéséhez 5-7m% nedvesség (talajpára) szükséges. A földközeli felületeknek éppen ezért nagy páraáteresztő képességűnek kell lenni. (Pl., mint az eredeti építésnél, törekes tapasztott felület) 

A vastag vályogfalaknak nagyon jó a hőszigetelése, ezért nem feltétlenül kell utólagos szigeteléssel ellátni, külső “szépítéshez” elég lehet a Baumit vagy Nikecell/Bachl szilikát, szilikon vagy nemes vakolattal átszínezni a házat, ezek mind páraáteresztő anyagok.

Sokan mégis szükségesnek érzik a szigetelést. Vályogfal homlokzati hőszigetelésénél a „páraáteresztés” megtartása miatt mindenképp páraáteresztő hőszigetelést kell használni. Erre kínál megoldást a rockwool frontrock max e homlokzati kőzetgyapot. Kiváló légáteresztő szigetelőanyag.

A kőzetgyapotos hőszigetelő rendszer természetes ásványi anyagának köszönhetően átereszti a párát, emellett tűzálló, és hanggátló. Tökéletes megoldást jelenthet a Rockwool Frontrock Max E homlokzati kőzetgyapot erre a célra. Ez az anyag azért jó megoldás mert a vályogfalat hagyja szellőzni, a nedvesség kifejezetten ártana a falnak. 

A nedvesség maximum 3-4%-a távozik a falakon, a többi szellőztetéssel. Akkor miért kell a páraáteresztő szigetelés? A kérdés jogos de a magyarázata egyszerű. 

Nemcsak a lakásban keletkező pára veszélyes a vályogház szerkezetére, hanem az alulról felszívódó nedvességgel is számolni kell (valószínűsíthető, hogy régen nem látták el vízszigeteléssel a lábazatot), emiatt nem tudhatjuk, hogy jelen pillanatban mennyire nedves a falazat.

A falazat külső oldalán a falazatba jutó nedvesség – legyen az a lakótér felől érkező pára, vagy kapilláris felszívódás által a falazatba jutó víz – szigetelés nélkül szabadon tud távozni, mivel a külső vakolatréteg teljesen ásványi bázisú.
Ha a falazatba jutó nedvesség útját a külső oldalon egy gyengébb páraáteresztő hőszigetelő rendszerrel elzárjuk, akkor előfordulhat, hogy a nedvesség a kisebb ellenállás felé – azaz a belső oldal felé – fog indulni. Ez a belső oldalon páralecsapódáshoz, penészedéshez, salétromosodáshoz, a lakótér klímájának párásabbá válásához vezethet. Ezek a hatások az egészségünkre nagyon károsak! 

Emiatt a kőzetgyapot, vagy clima eps hőszigetelő rendszereket szabad használni vályogfalakra. Fontos, hogy a hozzátartozó segédanyagokat használjuk, (páraáteresztő ragasztó, vakolat) ezeknek is biztosítaniuk kell a kiszellőzést.

Hogyan kell dűbelezni?

A kőzetgyapot lapot fémszeges dűbellel kell rögzíteni a lapok nagy súlya miatt.

Miért nem ajánlatos vályog falak hőszigetelésére az Eps hőszigetelő lap?

A hagyományos fehér hungarocell/nikecell vagy a Grafit Reflex eps szigetelés nem a megfelelő anyag a vályog ház falainak hőszigetelésére, mivel majdnem teljesen lezárja a falat, páratechnikai viselkedése nagyon kedvezőtlen.

A polisztirol lapok páradiffúziós ellenállási tényezője kb. 40-60, addig a kőzetgyapot lap 1-es értékkel rendelkezik. (ez egy viszonyszám, minél nagyobb az értéke, annál kevésbé engedi át a párát, tehát annál jobban “bezárja” a szerkezetet).

Vályog falak hőszigetelése rockwool kőzetgyapottal A termék raktárainkban kapható. Kérjen árajánlatot. 06-70-683-3330

 

 

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?