Rockwool Steprock ND lépésálló kőzetgyapot

Rockwool Steprock ND lépésálló kőzetgyapot beton alá hangszigetelésre.

Rockwool Steprock ND lépésálló kőzetgyapot Budapesten, Szegeden, Miskolcon, Keszthelyen Székesfehérváron, Győrben és Nyíregyházán. 

A Rockwool Steprock ND lépésálló kőzetgyapot alkalmazható betonfödémek szerkezeteinek természetes alapanyagokból készült hőszigetelésére. Napjainkban a padló fűtés elterjedése igen nagy kihívást okoz ezen hőszigetelések, és szerkezeti elemeknek. A lépésálló kőzetgyapot ellenáll a hőingadozások okozta elhasználódások ellen. A lépésálló kőzetgyapot nagy mechanikai megterhelések miatt fejlesztették ki. Igen fontos szempont a tűzállóság, a lépésálló kőzetgyapot akár 1000 celsius fokig ellenáll a tűznek.

Rockwool Steprock ND lépésálló kőzetgyapot

A Rockwool steprock ND lépésálló kőzetgyapot az egyik legkiválóbb anyag ha a vízszintes födémjét szeretné lépéshang – kopogóhang és hőszigetelni. Ebben a szegmensben ez a termék a legjobb anyag. Kivitelezőink a legtöbb esetben ezzel dolgoznak. Nem érkezett soha panasz az anyag minőségére! 120 kg/m3-es a testsűrűsége. Ezt férfiember nem tudja összenyomni és bírja a beton terhelését. 

A Rockwool Steprock ND lépésálló kőzetgyapot árak – a legjobb választás!

Terméknév/vastagságTestsűrűségKiszerelésBruttó ár /m2
Steprock ND 20 mm120 kg/m39,6 m2/csom1138 Ft
Steprock ND 25 mm120 kg/m37,2 m2/csomérdeklődjön
Steprock ND 30 mm120 kg/m36,0 m2/csom1707 Ft
Steprock ND 35 mm120 kg/m35,2 m2/csomérdeklődjön
Steprock ND 40 mm120 kg/m34,8 m2/csom2246 Ft
Steprock ND 50 mm120 kg/m33,6 m2/csom2845 Ft
Steprock HD 20 mm140 kg/m37,2 m2/csom1467 Ft - rendelésre
Steprock HD 30 mm140 kg/m36,0 m2/csom2095 Ft - rendelésre
Steprock HD 40 mm140 kg/m34,8 m2/csom2934 Ft - rendelésre
Steprock HD 50 mm140 kg/m32,4 m2/csom3493 Ft - rendelésre

A jobb oldalon találnak egy ajánlatkérő modult ahonnan azonnal elküldhetik kérdéseiket. Tegyen próbára minket!  Köszönjük!

Raktáraink-telephelyeink: Budapest IX. és IV. kerület.  Vidéki raktárak: Szeged, Pécs, Székesfehérvár, Miskolc, Keszthely, Győr, Nyíregyháza. Aktuális készletről, árakról érdeklődjön telefonon a 06-30-958-2915 vagy az info@avgroup.hu – n


A Rockwool Steprock ND
lépésálló kőzetgyapot különösen alkalmas vízszintes födémek lépéshang-szigetelésére száraz esztrich (például farost-, faforgács-, gipszkarton lemez) úsztatott réteg alatt. Nemcsak a födém feletti helyiségben keletkező kopogó hangot, hanem a léghangokat is szigeteli. Megszünteti a vízszintes födémről érkező általános napi zajokat.  A Rockwool Steprock ND lépésálló kőzetgyapot használatával teljesen megszüntethető a födémek közti áthallás.

Kiváló hangszigetelő és hőszigetelő. Nem éghető, hő hatására füstöt nem fejleszt, nincs égve csepegés, a tűzterjedést megakadályozza. Nemcsak jól hang szigetel, hanem hangelnyelő képessége is kiemelkedő. Teljes keresztmetszetében víztaszító, felületéről a vízcseppek leperegnek, de ugyanakkor páraáteresztő képessége szinte a levegőével megegyező. Nem zsugorodik, hőtágulása nincs. Az egészségre nem káros: magas biológiai oldódóképességű kőzetgyapot alapanyagból készül. 

 

Néhány jó tanács amennyiben Ön készíti a szigetelést.

A helytelenül kivitelezett lépészaj szigetelés utólag nem javítható, ezért kiemelten fontos az alábbiak betartása

a. A falak mentén körbe helyezzünk el szegélycsíkot (pl. ROCKWOOL RST). A szegélycsíknak futtassuk neki a lépéshangszigetelést, az aljzatbetont, és a burkolatot. Csak a burkolat elkészülte után vágjuk le a felesleges részt.

b. A lépéshangszigetelő anyagot (pl. ROCKWOOL Steprock ND vagy HD) teherelosztó pallón fektessük és az aljzatbetonozást is ezen végezzük, a pontszerű terhelés összetöri az anyag rugalmas szálszerkezetét.

c. A lépéshangszigetelő anyagot technológiai szigeteléssel (PE fólia) óvjuk meg a cementlé befolyásától.

d. A lábazati burkolatot az oldalfalra rögzítsük (ne érintkezzen a padlóburkolattal) és a keletkező fugát lény tömítőanyaggal fugázzuk ki