Rockwool kőzetgyapot hangszigetelés

Rockwool kőzetgyapot hangszigetelés

Rockwool kőzetgyapot hangszigetelés. Tetőtéri hangszigetelésre szarufák közé, betonba kopogó hangok ellen, gipszkarton előtét és válaszfalba illetve kazettás és gipszkarton álmennyezetekbe AKUSZTIKAI szigetelésként.  A Rockwool kőzetgyapot hangszigetelés a legerősebb, csendet és nyugalmat biztosít minden területen. Rigips Blue Acoustic hanggátló gipszkartonnal együtt 48 – 51 db zajt is megfoghatunk!!!  Árakért és információkért kattintson a linkre.

 

Rockwool kőzetgyapot hangszigetelés

Rockwool kőzetgyapot hangszigetelés

 

Életünk nagy részét a négy fal között töltjük. Fontos tehát, hogy azok az életterek ahol élünk és dolgozunk, oly módon készüljenek, hogy megakadályozzák a kinti zajok beszűrődését, és csökkentsék a helyiségek közötti hangokat. Ebben nyújt segítséget a rockwool hangszigetelő kőzetgyapot család a Rockwool Airrock.

A zaj stresszt okoz, amivel egyébként életünk szinte minden részén találkozhatunk. Ez  csökkenti a koncentrálóképességet, és rossz hangulatot, fejfájást, ingerlékenységet eredményez. Ez kihat az egészségünkre és a családi életünkre is. A rosszul kivitelezett hangszigetelés csökkenti az életminőséget. Megfoszt minket a nyugalomtól.

A Rockwool kőzetgyapot hangszigetelés – sűrű szálszerkezetének köszönhetően igen jó hangelnyelő tulajdonságú, mivel a hang – mint a levegő mechanikai rezgése – a kőzetgyapot szálain fellepő súrlódás következtében hővé alakul át.

Ennek köszönhetően a Rockwool kőzetgyapot hangszigetelés nem csak hőszigetelésként hanem egyúttal hangszigetelésként is szolgálnak, a léghangok (pl. beszéd, környezeti zajok) és testhangok (pl. födémen keletkező kopogó hang) hangszigetelésére is alkalmazhatóak.

A fent leírtakra szinte gyógyírként hat a Rockwool kőzetgyapot hangszigetelés alkalmazása! A termékekről, raktárkészletről érdeklődjön nálunk. Amennyiben csak szakmai segítségre tanácsra van szüksége akkor is hívjon fel bátran

Rockwool kőzetgyapot hangszigetelés – típusok:

 

ROCKWOOL Airrock LD – Magastetők szarufák közti kiegészítő hőszigetelésre -Deltarock mellé,  padlásfödémre hőszigetelésre, gipszkarton válaszfalakba hangszigetelésre  

ROCKWOOL Airrock HD – gipszkarton előtétfalba válaszfalba, tetőtérbe.

ROCKWOOL Airrock ND – Akusztika hangszigetelő gipszkartonba, gipszkarton álmennyezet főlé

ROCKWOOL Steprock ND – lépésálló hangszigetelő anyag beton alá

ROCKWOOL Steprock HD – lépésálló hangszigetelő anyag beton alá illetve farost – faforgács – gipszkarton lemez alá.

ROCKWOOL Airrock XD – (XD = eXtra high Density, igen nagy testsűrűség) – A LEGERŐSEBB akusztikai szigetelés AKÁR STÚDIÓKBA!!

AIRROCK ND FB1 –  fátyolkasírozású – perforált fal és álmennyezeti rendszerek akusztikai anyaga

ROCKWOOL RST – falszegély aljzatbetonozáshoz

Egy árajánlatot megérünk. A jobb oldalon találnak egy ajánlatkérő modult ahonnan azonnal elküldhetik kérdéseiket. Tegyen próbára minket!  Köszönjük!

 Rockwool kőzetgyapot hangszigetelés árakról kérem érdeklődjön telefonon a 06-30-958-2915-es telefonszámon vagy az info@avgroup.hu email- címen.

Raktáraink-telephelyeink: Budapest IX. és IV. kerület.  Vidéki telephelyeink: Szeged, Pécs, Székesfehérvár, Miskolc, Keszthely. Országos partnerhálózat! 

Amire érdemes odafigyelni:

1. Épületen kívüli zajok szempontjából a leggyengébb „láncszemnek” a homlokzati nyílászárók tekinthetők. Ezek körültekintő kiválasztása elengedhetetlen a belső terek megfelelő zajszintjének eléréséhez. Az aszimmetrikus vastagságú üvegezés is előny!

A határoló szerkezetekről általában elmondható, hogy minél nagyobb a testsűrűsége annál jobb a hangszigetelése. Akusztikai szempontból javasolt a nagyobb testsűrűségű szálas szigetelő anyagok használata a homlokzaton, ill. könnyűszerkezetes épületeknél a határoló falakon belül. A szálas szigetelő anyagok igen jó hangelnyelési tulajdonságúak, ellentétben a zártcellás habokkal.

2. Épületen belüli léghangok (áthallás) szempontjából a helytelenül megválasztott vagy kivitelezett szerkezet okozza elsősorban a problémát.

Pl. amelyik válaszfal nehéz és ezáltal jó hangszigetelő, azt „nem bírja el” a födém, amelyik könnyű és olcsó az nem hangszigetel megfelelő mértékben.

Megfelelő anyagválasztással és kivitelezéssel könnyű szerkezettel is igen jó akusztikai tulajdonságokkal bíró határoló szerkezeteket lehet kialakítani, amennyiben ügyelünk az alábbiakra:

Vegyük figyelembe:

a. A gipszkarton szerelt szerkezetei a fogadó szerkezethez minden esetben rugalmasan csatlakozzanak, a rugalmas közvetítőanyagot a csatlakozással szembeni műszaki követelmények figyelembevételével válasszuk meg. (tűzvédelem, akusztikai követelmények)

b. Válasszunk minél vastagabb és minél nagyobb testsűrűségű szálas hangszigetelést a szerkezet hézagmentes kitöltésére. (pl. min. 40 kg/m3-es ROCKWOOL Airrock LD-t, vagy 70 kg/m3-es ROCKWOOL Airrock HD-t)

c. A szerkezet léghanggátlását növelhetjük azzal is, hogy a fal mindkét oldalán nem egy-egy, hanem két-két réteg gipszkartont helyezünk el a vázszerkezeten.

d. Az elérhető legjobb akusztikai értékek érdekében minden réteg illesztési hézagainak és csavarfejeinek glettelése szükséges.

3.Épületen belüli kopogó (test)hang elsősorban az egyes épületszintek között helytelenül kialakított lépészaj elleni szigetelés esetén szokott problémát okozni, valamint a határoló falakba hang lágy anyag beiktatása nélkül befogott ill. átvezetett szerkezeteknél, pl. társasházak lépcsője, gépészeti csőátvezetések.

A helytelenül kivitelezett lépészaj szigetelés utólag nem javítható, ezért kiemelten fontos az alábbiak betartása

a. A falak mentén körbe helyezzünk el szegélycsíkot (pl. ROCKWOOL RST). A szegélycsíknak futtassuk neki a lépés hangszigetelést, az aljzatbetont, és a burkolatot. Csak a burkolat elkészülte után vágjuk le a felesleges részt.

b. A lépés hangszigetelő anyagot (pl. ROCKWOOL Steprock ND vagy HD)teherelosztó pallón fektessük és az aljzatbetonozást is ezen végezzük, a pontszerű terhelés összetöri az anyag rugalmas szálszerkezetét.

c. A lépés hangszigetelő anyagot technológiai szigeteléssel (PE fólia) óvjuk meg a cementlé befolyásától.

d. A lábazati burkolatot az oldalfalra rögzítsük (ne érintkezzen a padlóburkolattal) és a keletkező fugát lény tömítőanyaggal fugázzuk ki.

 

 

 

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?