Akusztika és a kőzetgyapot

Akusztika és a kőzetgyapot.

Akusztika

Akusztika és a kőzetgyapot

 

Az akusztika és a kőzetgyapot kapcsolat megoldást kínál a mindennapi életünkben ért káros vagy csak kellemetlen zajoktól.

Az akusztika és a kőzetgyapot árakat, akciót itt találják!

[table “4” not found /]

Minden hangszigetelésre megoldást kínálunk Önöknek a rockwool airrock kőzetgyapot termékcsaláddal!  

A jobb oldalon találnak egy ajánlatkérő modult ahonnan azonnal elküldhetik kérdéseiket. Tegyen próbára minket!  Köszönjük! Vagy érdeklődjenek: 06-30-958-2915 vagy info@avgroup.hu. 

Az akusztika olyan tudományág, mely az emberi fül számára hallható (kb. 16Hz-től 20 kHz-ig terjedő) hangok keletkezésével és azok terjedésével foglalkozik.

Alkalmazási területei közé tartozik a tér és hangakusztika, mely az lakóépületeinkbe, termekbe beszűrődő vagy azokban keletkező hangok egészséget nem károsító mértékre való csökkentésével, valamint előadótermek, színháztermek, hangversenytermek, mozitermek esetén a terem belső kiképzéséből eredő hangtorzítás csökkentésével foglalkozik.

Az akusztika és a kőzetgyapot szinte elválaszthatatlanok. A ROCKWOOL kiváló kőzetgyapot termék mely évtizedek óta bizonyítja hogy az egyik legjobb megoldás otthonunkban is ha csökkenteni vagy megszüntetni kívánjuk a minket zavaró akusztikát. Cégünk is forgalmaz ROCKWOOL kőzetgyapot hangszigetelő anyagokat. A termékcsalád neve Rockwool Airrock. Több típusát is alkalmazhatjuk otthonainkban. A kőzetgyapot hangszigetelő anyagokat a testűrűségük és vastagságuk figyelembevételével kell alkalmaznunk. Amennyiben szükségük van akusztikai hangszigetelésre akkor bátran hívjanak mert tudunk segíteni. Gipszkarton előtétfalba, válaszfalba, tetőtérbe, kopogó hang ellen beton alá.

 

Akusztika

Akusztika és a kőzetgyapot

Az akusztika mérésének mértékegysége a decibel. Ezzel mérhetjük az érzékeny emberi fül számára azokat a zajokat is amit mindennapi életünkben tapasztalunk.

A decibelt széles körben használják a hang erősségének mérésére.

A decibel két mennyiség arányának logaritmikus mértéke, amit széles körben használnak az akusztika, a fizika és az elektronika területén. A hang által hordozott energiát decibelben mérjük, jele dB. A 90 dB feletti hang, főként, ha magas frekvenciájú és hosszan tartó, károsíthatja a hallást.

Alkalmazásának több előnye van: szélsőségesen nagy és kicsi értékek összehasonlítását teszi lehetővé, egyszerű összeadásra és kivonásra egyszerűsíti le az arányokkal való műveleteket, valamint a decibel logaritmikus skálája megfelel az emberi halló és látószerv működésének.

 

10 dB A leghalkabb hang (pl. órakattogás), amelyet a fülünk még észlel
20 dB Suttogás
40 dB Csendes beszélgetés a mellettünk álló személlyel
50 dB Tv-nézés, rádiózás átlagos hangereje
60 dB Kifejezetten hangos beszéd
70 dB Porszívó, konyhai robotgép hangja
80 dB Állomáson áthaladó vonat
100 dB Különösen hangos gép, például légkalapács
120 dB Felszálló lökhajtásos repülőgép

Akusztika és a kőzetgyapot. Megoldás a ROCKWOOL kőzetgyapot. Raktárkészleten.

 

 

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?