Tetőszigetelés ROCKWOOL kőzetgyapottal

Tetőszigetelés ROCKWOOL kőzetgyapottal

Amennyiben nem csak szigetelni szeretné a tetőterét hanem beépíteni akkor tudunk segíteni minden típusú gipszkartonban rendszer szinten. Gipszkarton, gipszkarton profil árakat ITT talál.  

Javasolt rockwool szigetelőanyag típus a tetőszigeteléshez. 

1. rétegben rockwool deltarock – vastagsága függ a szarufák méretétől 10 és 20 cm között lehet. A kőzetgyapot tábla mérete: 1000 x 600 mm

 

Deklarált hővezetési tényező λD 0,037 W•m-1•K-1
Névleges testsűrűség ρsm 35 kg•m–3
 

 

2.rétegben rockwool multirock  vagy rockwool airrock LD – vastagsága az Ön elképzelése szerint vagy az anyagkiírás szerint. Ellenlécezés estén akár 10 – 15 cm vastagságban is betehet. Mérete: 1000 x 600 mm 

Deklarált hővezetési tényező λD 0,039 W•m-1•K-1
Névleges testsűrűség ρsm 28 kg•m-3
 

 

Magastetők, padlásterek hőszigetelésére leggyakoribb megoldás a szarufák (teherhordó szerkezet) között elhelyezett kőzetgyapot szigetelés ahová a rockwool deltarock és multirock terméket javasoljuk.

Központi raktárunk Budapesten van a 16. kerületben. Vidéki városokba is szállítunk: Szeged, Szombathely, Zalaegerszeg, Debrecen, Gyöngyös, Kaposvár, Szekszárd, Tatabánya, Szolnok, Pécs, Székesfehérvár, Miskolc, Kecskemét, Győr, Veszprém, Siófok.

Telephelyeink nyitvatartása:  Hétfő-Csütörtök: 07:00-16:00 Péntek: 07:00-15:00 Szombat-Vasárnap: Zárva

Telephelyeink címe és elérhetőségeik ahol megvásárolhatja a kőzetgyapot, üveggyapot és polisztirol szigetelőanyagokat, gipszkarton lapokat és minden rendszer anyagot.

Központi raktárcímtelefonszámemail cím
Budapest 16. kerületNagyicce sor 4+36 30 297 1733info@prowallz.hu

 

ROCKWOOL TETŐTÉRI SZIGETELŐANYAGOK

Tetőszigetelés ROCKWOOL kőzetgyapottal.

Tetőszigetelés ROCKWOOL kőzetgyapottal

Tetőszigetelés ROCKWOOL kőzetgyapottal. Deltarock és Multirock

 

Tetőszigetelés ROCKWOOL kőzetgyapottal – DELTAROCK, MULTIROCK, AIRROCK kőzetgyapot.

Magastetők, padlásterek hőszigetelésére leggyakoribb megoldás a szarufák (teherhordó szerkezet) között elhelyezett kőzetgyapot szigetelés ahová a rockwool deltarock és multirock terméket javasoljuk.

A rockwool kőzetgyapot táblákat 2-3 cm-rel szélesebbre kell vágni a szarufaköznél annak érdekében, hogy jól befeszüljenek, ezzel megtartsák magukat, egyben megakadályozzák a hőhidak kialakulásához vezető hézagok keletkezését.

Az elhelyezhető szigetelőanyag vastagság attól is függ, hogy a szarufák külső oldalán milyen alátéthéjazat található.

Amennyiben párazáró fólia van, akkor nem lehet a teljes vastagságot kitölteni, hanem minimum 3 cm-nyi, átszellőztetett légrést szükséges hagyni a szigetelés és a fólia között. Ennek hiányában ugyanis a pára itt – a hőszigetelésben – fog lecsapódni, ezáltal rontva hőszigetelő képességét és károsítva azt.

Amennyiben az alátétfólia páraáteresztő, úgy a fóliáig lévő hézag teljes vastagságában elhelyezhető a hőszigetelés.

Ha a szarufák vastagsága nem elegendő a kellő vastagságú hőszigetelés beépítésére, akkor a belső síkjuk alatt, irányukra merőleges fa keresztbordák rögzíthetők, amelyek között újabb szigetelőréteg helyezhető el. A szigetelőanyagok így fedésben lesznek egymással erősítve a hőszigetelést illetve kizárva a hőhíd keletkezését. 

Tetőszigetelés ROCKWOOL kőzetgyapottal

Ma már egyértelmű épületszerkezeti szempont, hogy – ha csak mód van rá – nem a szarufák között, hanem a szarufák felett kell elhelyezni a szigetelést; ez a szarufák által okozott hőhidakat és a zsugorodás okozta rések miatt keletkező hőhidakat is kiküszöböli. Ami a követelményszinteket illeti: ez ma Magyarországon U=0,25 W/m2K a 2006-ban született rendelet szerint. Ez minden bizonnyal szigorodni fog az elkövetkező időszakban, hiszen ennél már jelenleg is csak néhány mediterrán országban enyhébbek az elvárások (mint az alábbi táblázatban is látható, a német, osztrák és cseh követelmények is szigorúbbak a mienknél).

A tetőszigetelés ROCKWOOL kőzetgyapottal szigetelőanyag vastagsága 2015-től 14–16 centi vastag lenne, a paneleknél pedig a mostani 8 centi helyett 12 centiméter a majdani elvárás. 2015. január 1-jétől először a középületekre, önkormányzati tulajdonú házakra, pályázati pénzekből korszerűsítendő magánépületekre vonatkozna a nemrégiben életbe lépett rendelet, 2018-tól azonban már valamennyi épületre. Az Unió szeretné, ha 6-7 év múlva már csak olyan új házak épülnének, amelyeknek közel nulla lenne a károsanyag-kibocsátása.

 

Poliuretán keményhab – jobb hőszigetelő képesség

 

Az Európai Unióban 2019. január 1-től az U=0,09 W/m2K, a passzívházak esetében elvárt szintet kell teljesítenie minden állami vagy EU-forrásból épülő háznak amely a tetőszigetelés ROCKWOOL kőzetgyapottal, 2020. január 1-től pedig minden új épületre kiterjed ez a követelmény. Ha lesz is e követelmény, teljesítésében, átvételében a trend akkor is egyértelműen a szigorodás irányába mutat.

 

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?