Vályog falak hőszigetelése rockwool kőzetgyapottal

Vályog falak hőszigetelése rockwool kőzetgyapottal

 

Lehet vályog falat szigetelni, de máshogy kell, mint a többi falazatot!

Vályog falak hőszigetelése rockwool kőzetgyapottal

Vályog falak hőszigetelése rockwool kőzetgyapottal

 

Kiváló légáteresztő, páraáteresztő:

A rockwool kőzetgyapot homlokzat rendszer kiváló hőszigetelő képességű, jól hang szigetel, tartós, tűzálló, kiváló légáteresztő képességű rendszer Környezetre és egészségre káros hatása nincs. A Frontrock Max E kőzetgyapot hőszigetelő rendszer páraáteresztő képessége szinte a levegőével megegyező, ennek köszönhetően nem akadályozza a pára eltávozását a homlokzaton keresztül. Ez csökkenti a penészesedés kialakulását és a hőszigetelő rendszer szerkezeti károsodást. A szálas kőzetgyapot hőszigetelő rendszerek kiváló páraáteresztők, rendkívül jó hő- és hangszigetelők „A1” NEM ÉGHETŐ kategóriába tartoznak. Mivel a levegő a kőzetgyapot szigetelőanyag szálai között természetes módon van jelen, ezért hőszigetelő képessége az épület teljes élettartama alatt állandó.

Nem webáruház vagyunk, hanem valós raktárkészlettel rendelkező szigetelőanyag, gipszkarton és kazettás álmennyezet szakáruház. Telephelyeink fő profilja a szigetelőanyagok (hő-, hang, vízszigetelés, homlokzati szigetelő rendszerek) valamint a gipszkarton és kazettás álmennyezeti rendszerek forgalmazása.

Gipszkarton árak ITT – Szigetelőanyag árak ITT – Kazettás álmennyezet árak ITT

Telephelyeink aktuális készletéről érdeklődjön email-ben vagy telefonon! Hívja a kolléganőt.

Központi raktárcímtelefonszámemail cím
Budapest 16. kerületNagyicce sor 4+36 30 297 1733info@prowallz.hu

Rendszer árajánlatot kérhet email-ben is.

Árajánlatkérő adatai 

Raktárainkban üveggyapot, kőzetgyapot, polisztirol termékek hő és hangszigetelő anyagok és gipszkarton termékek széles választékát tarjuk rendszerszinten! Kivitelezőknek, projektekre egyedi árakat alkalmazunk!

Áruházaink: Budapest 9. és 4 kerület.  Vidéki telephelyeink: Szeged, Pécs, Székesfehérvár, Miskolc, Keszthely.        

Kőzetgyapot akciókról, aktuális raktárkészletről, árakról kérem érdeklődjön telefonon a 06-70-683-3330 as telefonszámon vagy az info@avgroup.hu email címen.

Vert falú és vályog falak hőszigetelése rockwool kőzetgyapottal.

Mielőtt szigetelésbe kezdenénk, meg kell vizsgálni az építés körülményeit, az épület környezetét a falszerkezet vastagságát és a használatba vételi módot. Ezeknél az épületeknél nem készült a mai értelemben vett alapozás és szigetelés. Az alapozást tömörített agyag, vagy néhány sor tömör tégla képezi. Vastagsága általában 50 és 80 cm között változik. A statikai állapot, rugalmasság megőrzéséhez 5-7m% nedvesség (talajpára) szükséges. A földközeli felületeknek éppen ezért nagy páraáteresztő képességűnek kell lenni. (Pl., mint az eredeti építésnél, törekes tapasztott felület) 

A vastag vályogfalaknak nagyon jó a hőszigetelése, ezért nem feltétlenül kell utólagos szigeteléssel ellátni, külső „szépítéshez” elég lehet a Baumit vagy Nikecell/Bachl szilikát, szilikon vagy nemes vakolattal átszínezni a házat, ezek mind páraáteresztő anyagok.

Sokan mégis szükségesnek érzik a szigetelést. Vályogfal homlokzati hőszigetelésénél a „páraáteresztés” megtartása miatt mindenképp páraáteresztő hőszigetelést kell használni. Erre kínál megoldást a rockwool frontrock max e homlokzati kőzetgyapot. Kiváló légáteresztő szigetelőanyag.

Vályog falak hőszigetelése rockwool kőzetgyapottal

A kőzetgyapotos hőszigetelő rendszer természetes ásványi anyagának köszönhetően átereszti a párát, emellett tűzálló, és hanggátló. Tökéletes megoldást jelenthet a Rockwool Frontrock Max E homlokzati kőzetgyapot erre a célra. Ez az anyag azért jó megoldás mert a vályogfalat hagyja szellőzni, a nedvesség kifejezetten ártana a falnak. 

A nedvesség maximum 3-4%-a távozik a falakon, a többi szellőztetéssel. Akkor miért kell a páraáteresztő szigetelés? A kérdés jogos de a magyarázata egyszerű. 

Nemcsak a lakásban keletkező pára veszélyes a vályogház szerkezetére, hanem az alulról felszívódó nedvességgel is számolni kell (valószínűsíthető, hogy régen nem látták el vízszigeteléssel a lábazatot), emiatt nem tudhatjuk, hogy jelen pillanatban mennyire nedves a falazat.

A falazat külső oldalán a falazatba jutó nedvesség – legyen az a lakótér felől érkező pára, vagy kapilláris felszívódás által a falazatba jutó víz – szigetelés nélkül szabadon tud távozni, mivel a külső vakolatréteg teljesen ásványi bázisú.
Ha a falazatba jutó nedvesség útját a külső oldalon egy gyengébb páraáteresztő hőszigetelő rendszerrel elzárjuk, akkor előfordulhat, hogy a nedvesség a kisebb ellenállás felé – azaz a belső oldal felé – fog indulni. Ez a belső oldalon páralecsapódáshoz, penészedéshez, salétromosodáshoz, a lakótér klímájának párásabbá válásához vezethet. Ezek a hatások az egészségünkre nagyon károsak! 

Emiatt a kőzetgyapot, vagy clima eps hőszigetelő rendszereket szabad használni vályogfalakra. Fontos, hogy a hozzátartozó segédanyagokat használjuk, (páraáteresztő ragasztó, vakolat) ezeknek is biztosítaniuk kell a kiszellőzést.

Hogyan kell dűbelezni?

A kőzetgyapot lapot fémszeges dűbellel kell rögzíteni a lapok nagy súlya miatt.

Miért nem ajánlatos vályog falak hőszigetelésére az Eps hőszigetelő lap?

A hagyományos fehér hungarocell/nikecell vagy a Grafit Reflex eps szigetelés nem a megfelelő anyag a vályog ház falainak hőszigetelésére, mivel majdnem teljesen lezárja a falat, páratechnikai viselkedése nagyon kedvezőtlen.

A polisztirol lapok páradiffúziós ellenállási tényezője kb. 40-60, addig a kőzetgyapot lap 1-es értékkel rendelkezik. (ez egy viszonyszám, minél nagyobb az értéke, annál kevésbé engedi át a párát, tehát annál jobban „bezárja” a szerkezetet).

 

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?