Rockwool homlokzati hőszigetelő rendszer

Rockwool homlokzati hőszigetelő rendszer készleten. Menjen tutira.

Rockwool homlokzati hőszigetelő rendszer

Rockwool homlokzati hőszigetelő rendszer

Rockwool homlokzati hőszigetelő rendszer

A homlokzat az egyik, ha nem a legnagyobb olyan felülete az épületeknek, aminek számos negatív környezeti hatásnak kell ellenállnia. Ilyenek például az időjárás okozta hatások, nedvesség (eső, hó), szél, UV sugárzás, hőingadozás, légköri szennyezések, illetve egy esetleges épülettűz esetén tűzhatás. Tartósan ellenálló módon kell a hőtechnikai, páratechnikai, akusztikai és tűzvédelmi követelményeket is kielégíteni.

Rockwool homlokzati hőszigetelő rendszer

A hőszigetelő rendszer alapját a kőzetgyapot lemezek – FRONTROCK MAX E kétrétegű hőszigetelő termék – jelentik.

A FRONTROCK MAX E nem egy hagyományos kőzetgyapot lemez, hanem kétrétegű, azaz inhomogén testsűrűségű termék, ami kisebb önsúlyt eredményez, emellett kiváló hőszigetelő képességet biztosít, nagyon jó mechanikai, akusztikai, páraáteresztő tulajdonságokkal bír, és mivel nem éghető, nem füstöl, homlokzati tűzterjedés szempontjából is védelmet nyújt épületeinknek.

A FRONTROCK MAX E kőzetgyapot lemez felső, kb. 20 mm vastag rétege tömörebb, keményebb ami különösen magas pontszerű terhelhetőséget biztosít (Fp ≥ 250N!), azaz a homlokzatot ellenállóbbá teszi a külső mechanikai hatásokkal szemben. Az alsó, vastagabb réteg pedig elég rugalmas ahhoz, hogy alkalmazkodjon az esetleges felületi egyenlőtlenségekhez.

Könnyen belátható, hogy a Rockwool homlokzati hőszigetelő rendszer legfontosabb eleme maga a hőszigetelő-anyag, azonban önmagában ez még kevés lenne, hiszen csak egy magas minőségű elemekkel kiegészített rendszer lehet tökéletes választás minden homlokzathoz.

A Rockwool homlokzati hőszigetelő rendszer  ugyanis nem csereszabatos rendszerelemeket találnak a végfelhasználók, hanem szigorú vizsgálatokkal kiválasztott és ellenőrzött kötött alkotóelemeket (pl. rendszerragasztó, üvegszövet háló, mechanikai rögzítő elemek, vékonyvakolatok), amelyek teljes mértékben megfelelnek az Európai Műszaki Engedélyben leírtaknak (ETA-12/0044), valamint a hazai előírásoknak. Ezek a rendszerelemek kifejezetten kőzetgyapot hőszigetelő maggal rendelkező homlokzati rendszerhez lettek kialakítva.

A Rockwool hőszigetelő rendszer további fontos jellemzője, hogy tűzvédelmi szempontból korlátozás nélkül beépíthető, illetve alkalmazása kifejezetten ajánlott tűzgátló szerkezeteken.

A rendszer szilikon és szilikát vékonyvakolatok széles skáláján, közel 200 színben érhető el. Egyaránt alkalmazható új épületeknél és épület-felújításoknál, felhasználható beton, pórusbeton falakon, égetett kerámia falazóelemeken, vályogfalakon, szárazépítő lemezeken is.

A Rockwool homlokzati rendszer  jellemzői címszavakban:
  • alacsony fűtésszámla: a rendszer kimagasló hőszigetelő képességének köszönhetően alacsonyabb fűtésszámlák (hővezetési tényező 0,036 W/mK-től),
  • tartósság: a rendszerelemek rendkívül tartósak, a kőzetgyapot táblák élettartama az épület élettartamával megegyezik, még változó időjárási feltételek, valamint vegyi és biológiai korrózió esetén is,
  • tűzvédelem: a rendszer legfőbb elemei a kőzetgyapot lemezek, mely a legmagasabb, A1 neméghetőségi besorolásúak, az egész rendszer pedig tűzterjedést megakadályozó minősítéssel rendelkezik: az ECOROCK rendszer A2 minősítést kapott, azaz a tűzterjedést gátló rendszerről van szó,
  • páraáteresztés: az ECOROCK rendszerrel hőszigetelt épületek homlokzatai páraáteresztőek, amivel elkerülhető a penészesedés és biztosított a helyiségek egészséges mikroklímájára,
  • széles színválaszték: a rendszer közel 200 féle vakolatszínt kínál,
  • széleskörű alkalmazhatóság az alapfelületeken: betonon, pórusbeton falakon, égetett kerámia falazóelemeken, szárazépítő lemezeken is alkalmazható,
  • teljes megfelelés az Európai Műszaki Engedélyben leírtaknak (ETA-12/0044),
  • a rendszerelemek tökéletes összhangja: az ECOROCK rendszer abban is egyedülálló a piacon, hogy mind a vakolati rendszert, mind pedig a hőszigetelést egyazon gyártó gyártja, forgalmazza, gyártói garanciát is vállalva a rendszergarancián felül!
A ROCKWOOL termékek általában

A ROCKWOOL termékeinek alapanyaga természetes bazaltkő, ennek köszönhetően környezetbarát termék, kiemelkedően tartós, nem zsugorodik, nincs hőmozgása és kellemes belső lakóklímát eredményez.

Rovarok, rágcsálók, hangyák nem károsítják, harkályok, madarak nem kezdik ki, és nincs más építőanyagokkal szembeni összeférhetetlensége sem.

A magas műszaki paraméterekhez igazodó versenyképes ár, társulva a kőzetgyapot hosszú élettartamával, – ami az épület élettartamával is megegyezhet –, tökéletes választássá és megtérülő befektetésé teszi a rendszert a végfelhasználók számára.

További termékinformáció:movie The Lost City of Z trailer

http://www.rockwool.hu/termekekesmegoldasok/ecorock-rendszer

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?