Rockwool kőzetgyapot hangszigetelés

Rockwool kőzetgyapot hangszigetelés

Rockwool kőzetgyapot hangszigetelés. Tetőtéri hangszigetelésre szarufák közé, betonba kopogó hangok ellen, gipszkarton előtét és válaszfalba illetve kazettás és gipszkarton álmennyezetekbe AKUSZTIKAI szigetelésként.  A Rockwool kőzetgyapot hangszigetelés a legerősebb, csendet és nyugalmat biztosít minden területen. Rigips Blue Acoustic hanggátló gipszkartonnal együtt 48 – 51 db zajt is megfoghatunk!!!  Árakért és információkért kattintson a linkre.

Valós raktárkészlettel rendelkező SZAKÁRUHÁZ VAGYUNK. Rockwool hangszigetelő és hőszigetelő kőzetgyapot, ursa, knauf és isower üveggyapot,  polisztirol hőszigetelő és hangszigetelő szigetelőanyagok széles választékát találják meg nálunk! A rockwool airrock hangszigetelő kőzetgyapot szigetelőanyagokat raktárkészleten tartjuk vagy rövid megrendelési idővel átvehetők raktárainkban. 

Központi raktárunk Budapesten van a 16. kerületben. Vidéki városokba is szállítunk: Szeged, Szombathely, Zalaegerszeg, Debrecen, Gyöngyös, Kaposvár, Szekszárd, Tatabánya, Szolnok, Pécs, Székesfehérvár, Miskolc, Kecskemét, Győr, Veszprém, Siófok.

Telephelyeink nyitvatartása:  Hétfő-Csütörtök: 07:00-16:00 Péntek: 07:00-15:00 Szombat-Vasárnap: Zárva

Telephelyeink fő profilja a szigetelőanyagok (hő-, hang, vízszigetelés, homlokzati szigetelő rendszerek) valamint a gipszkarton és kazettás álmennyezeti rendszerek forgalmazása. Ha kíváncsi valamelyik termék árára akkor nálunk azt azonnal megkapja. Önnek nem kell kitöltögetnie egész oldalakat, hogy majd megtudja az árakat hanem kolléganőnk már nézi is a számítógépen. Telephelyeink aktuális készletéről érdeklődjön email-ben vagy telefonon!

Központi raktárcímtelefonszámemail cím
Budapest 16. kerületNagyicce sor 4+36 30 297 1733info@prowallz.hu

Árakat a linkekre kattintva tekinthet meg.

Gipszkarton árak ITT – Szigetelőanyag árak ITT – Kazettás álmennyezet árak ITT

Árajánlatkérő adatai 

Rockwool kőzetgyapot hangszigetelés

Rockwool kőzetgyapot hangszigetelés

 

Rockwool kőzetgyapot hangszigetelés – a megváltás a bajra.

Életünk nagy részét a négy fal között töltjük. Fontos tehát, hogy azok az életterek ahol élünk és dolgozunk, oly módon készüljenek, hogy megakadályozzák a kinti zajok beszűrődését, és csökkentsék a helyiségek közötti hangokat. Ebben nyújt segítséget a rockwool hangszigetelő kőzetgyapot család a Rockwool Airrock.

A zaj stresszt okoz, amivel egyébként életünk szinte minden részén találkozhatunk. Ez  csökkenti a koncentrálóképességet, és rossz hangulatot, fejfájást, ingerlékenységet eredményez. Ez kihat az egészségünkre és a családi életünkre is. A rosszul kivitelezett hangszigetelés csökkenti az életminőséget. Megfoszt minket a nyugalomtól.

A Rockwool kőzetgyapot hangszigetelés – sűrű szálszerkezetének köszönhetően igen jó hangelnyelő tulajdonságú, mivel a hang – mint a levegő mechanikai rezgése – a kőzetgyapot szálain fellepő súrlódás következtében hővé alakul át.

Ennek köszönhetően a Rockwool kőzetgyapot hangszigetelés nem csak hőszigetelésként hanem egyúttal hangszigetelésként is szolgálnak, a léghangok (pl. beszéd, környezeti zajok) és testhangok (pl. födémen keletkező kopogó hang) hangszigetelésére is alkalmazhatóak.

A fent leírtakra szinte gyógyírként hat a Rockwool kőzetgyapot hangszigetelés alkalmazása! A termékekről, raktárkészletről érdeklődjön nálunk. Amennyiben csak szakmai segítségre tanácsra van szüksége akkor is hívjon fel bátran

Rockwool kőzetgyapot hangszigetelés – típusok:

 ROCKWOOL Airrock LD – Magastetők szarufák közti kiegészítő hőszigetelésre -Deltarock mellé,  padlásfödémre hőszigetelésre, gipszkarton válaszfalakba hangszigetelésre  

HD – gipszkarton előtétfalba válaszfalba, tetőtérbe.

ND – Akusztika hangszigetelő gipszkartonba, gipszkarton álmennyezet főlé

ND – lépésálló hangszigetelő anyag beton alá

ROCKWOOL Airrock XD – (XD = eXtra high Density, igen nagy testsűrűség) – A LEGERŐSEBB akusztikai szigetelés AKÁR STÚDIÓKBA!!

ROCKWOOL Steprock HD – lépésálló hangszigetelő anyag beton alá illetve farost – faforgács – gipszkarton lemez alá.

AIRROCK ND FB1 –  fátyolkasírozású – perforált fal és álmennyezeti rendszerek akusztikai anyaga

ROCKWOOL RST – falszegély aljzatbetonozáshoz

Amire érdemes odafigyelni:

1. Épületen kívüli zajok szempontjából a leggyengébb „láncszemnek” a homlokzati nyílászárók tekinthetők. Ezek körültekintő kiválasztása elengedhetetlen a belső terek megfelelő zajszintjének eléréséhez. Az aszimmetrikus vastagságú üvegezés is előny!

A határoló szerkezetekről általában elmondható, hogy minél nagyobb a testsűrűsége annál jobb a hangszigetelése. Akusztikai szempontból javasolt a nagyobb testsűrűségű szálas szigetelő anyagok használata a homlokzaton, ill. könnyűszerkezetes épületeknél a határoló falakon belül. A szálas szigetelő anyagok igen jó hangelnyelési tulajdonságúak, ellentétben a zártcellás habokkal.

2. Épületen belüli léghangok (áthallás) szempontjából a helytelenül megválasztott vagy kivitelezett szerkezet okozza elsősorban a problémát.

Pl. amelyik válaszfal nehéz és ezáltal jó hangszigetelő, azt „nem bírja el” a födém, amelyik könnyű és olcsó az nem hangszigetel megfelelő mértékben.

Megfelelő anyagválasztással és kivitelezéssel könnyű szerkezettel is igen jó akusztikai tulajdonságokkal bíró határoló szerkezeteket lehet kialakítani, amennyiben ügyelünk az alábbiakra:

Vegyük figyelembe:

a. A gipszkarton szerelt szerkezetei a fogadó szerkezethez minden esetben rugalmasan csatlakozzanak, a rugalmas közvetítőanyagot a csatlakozással szembeni műszaki követelmények figyelembevételével válasszuk meg. (tűzvédelem, akusztikai követelmények)

b. Válasszunk minél vastagabb és minél nagyobb testsűrűségű szálas hangszigetelést a szerkezet hézagmentes kitöltésére. (pl. min. 40 kg/m3-es ROCKWOOL Airrock LD-t, vagy 70 kg/m3-es ROCKWOOL Airrock HD-t)

c. A szerkezet léghanggátlását növelhetjük azzal is, hogy a fal mindkét oldalán nem egy-egy, hanem két-két réteg gipszkartont helyezünk el a vázszerkezeten.

d. Az elérhető legjobb akusztikai értékek érdekében minden réteg illesztési hézagainak és csavarfejeinek glettelése szükséges.

3.Épületen belüli kopogó (test)hang elsősorban az egyes épületszintek között helytelenül kialakított lépészaj elleni szigetelés esetén szokott problémát okozni, valamint a határoló falakba hang lágy anyag beiktatása nélkül befogott ill. átvezetett szerkezeteknél, pl. társasházak lépcsője, gépészeti csőátvezetések.

A helytelenül kivitelezett lépészaj szigetelés utólag nem javítható, ezért kiemelten fontos az alábbiak betartása

a. A falak mentén körbe helyezzünk el szegélycsíkot (pl. ROCKWOOL RST). A szegélycsíknak futtassuk neki a lépés hangszigetelést, az aljzatbetont, és a burkolatot. Csak a burkolat elkészülte után vágjuk le a felesleges részt.

b. A lépés hangszigetelő anyagot (pl. ROCKWOOL Steprock ND vagy HD)teherelosztó pallón fektessük és az aljzatbetonozást is ezen végezzük, a pontszerű terhelés összetöri az anyag rugalmas szálszerkezetét.

c. A lépés hangszigetelő anyagot technológiai szigeteléssel (PE fólia) óvjuk meg a cementlé befolyásától.

d. A lábazati burkolatot az oldalfalra rögzítsük (ne érintkezzen a padlóburkolattal) és a keletkező fugát lény tömítőanyaggal fugázzuk ki.

 

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?