Tűzveszélyesség

Tűzveszélyesség – használjunk Rockwool kőzetgyapotot szigetelésnek mert ez az anyag tűzálló!

Tűzveszélyesség

Tűzveszélyesség

 

Nem webáruház vagyunk, hanem valós raktárkészlettel rendelkező szigetelőanyag, gipszkarton és kazettás álmennyezet szakáruház. Telephelyeink fő profilja a szigetelőanyagok (hő-, hang, vízszigetelés, homlokzati szigetelő rendszerek) valamint a gipszkarton és kazettás álmennyezeti rendszerek forgalmazása.

Gipszkarton árak ITT – Szigetelőanyag árak ITT – Kazettás álmennyezet árak ITT

Telephelyeink aktuális készletéről érdeklődjön email-ben vagy telefonon! Hívja a kolléganőt.

Központi raktárcímtelefonszámemail cím
Budapest 16. kerületNagyicce sor 4+36 30 297 1733info@prowallz.hu

Rendszer árajánlatot kérhet email-ben is.

Árajánlatkérő adataiTűzveszélyesség – A megoldás rockwool.

Hajlamosak vagyunk azt hinni az életünk minden szegmensében, hogy velünk soha semmi baj nem történhet!! Ne is történjen. De ha másra nem is de a gyerekeinkre és a környezetünkre azért vigyázzunk. A Rockwool termékek magas tűzállósága bizonyított. Védjük meg házunkat gyermekeinket és környezetünket ezzel a kiváló termékkel.

A ROCKWOOL kőzetgyapot termékek hő- és hangszigetelésként, valamint tűzgátló anyagként is alkalmazhatóak a lakásépítésben. A rockwool termékek nemcsak hazánkban de a világon is piacvezetők. A kivitelezők és tervezők ajánlása a legjobb indikátor a megbízhatóságra és minőségre. A kőzetgyapot a lapostetők, magastetők, külső homlokzatok és belső előtét illetve válaszfalak, padlók, födémek valamint kémények szigeteléséhez is egyaránt használható.

A ROCKWOOL kőzetgyapot alkalmazásával megteremthető az épület passzív tűzvédelme, mely egyben az épület biztonságához, továbbmenve saját anyagi biztonságunkhoz is hozzájárul.

 

Rockwool A1 tűzveszélyességi osztály

Rockwool A1 tűzveszélyességi osztály – ROCKWOOL = BIZTONSÁG

 

Tűzvédelem Rockwool kőzetgyapottal.

A tűzzel szembeni viselkedés vizsgálatainak célja megállapítani, az érintett anyag miként járul hozzá a tűzhöz.  A ROCKWOOL kőzetgyapot- akár már tűzvédelmi sávként történő alkalmazása az egész épület tűzbiztonságát javítja!! A Rockwool tűzgátló anyag!

A tűzzel szembeni viselkedés osztályozásának Európai Unió által meghatározott kritériuma magában foglalja az anyag hőfelszabadulási sebességét, a hőkibocsátás mértékét, a lángterjedés mértékét, a képződő füst- és a mérgező gázok mennyiségét és az égve csepegő részecskék keletkezését, vagy ezek kombinációját a biztonság szempontjából. Ezek a jellemzők mindössze négy harmonizált, rövid vizsgálati teszt, és egy hosszabb vizsgálati teszt alapján végrehajtott referenciavizsgálat során kerülnek meghatározásra.

Aktív és passzív tűzvédelmi rendszerek

A tervezés az építkezés legfontosabb eleme. Az építészeknek, tervezőknek kiemelt szerepe van abban, hogy milyen anyagok, és megoldások kerülnek felhasználásra az adott épületben. Ők tervezik meg és választják ki a megfelelő állékonyságot, komfortot és biztonságot jelentő megoldásokat, figyelembe véve az objektum rendeltetését valamint a pénzügyi lehetőségeket

Az aktív tűzvédelmi eszközök – mint pl., fűst érzékelők, tűzoltó készülékek, stb.- megfelelő összeállítása, megfelelően összekapcsolva a passzív tűzvédelmet biztosító anyagokkal kulcsfontosságú az épületek magas fokú tűzvédelmének kialakításához.

Kockázatot csökkentő, nem éghető anyagok

Az egyik passzív tűzvédelmet befolyásoló anyag maga a szigetelés. Az épületek tulajdonosainak többsége nem is tudja, hogy a szigetelőanyagok nem csak a hőszigetelés milyenségében, hanem tűzvédelemben (vagy annak hiányában) is fontos szerepet játszanak. Sokan nem is tudják, hogy a hőszigetelő-anyagoknak milyen előírásoknak és követelményeknek kell megfelelniük annak érdekében, hogy a tűzvédelem terén is megbízhatóak legyenek. A tapasztalt tervezők számára is sokszor meglepő az épületben megfelelőnek vélt és ezért oda betervezett építő-anyagok viselkedése egy esetleges tűzeset során.
Az éghető szigetelő anyagok különböző tűzvédelmi besorolásúak lehetnek, az alkalmazott vizsgálati módszerek és a helyi előírások alkalmazásától függően. Magyarországon az I. tűzállósági fokozatban építendő épületek – beleértve a magas épületeket is – homlokzatán csak nem éghető szigetelés alkalmazható. A kőzetgyapot a neméghetőségének köszönhetően („A1” a tűzzel szembeni viselkedés legmagasabb osztálya) javítja az épületek tűzvédelmi biztonságát. (Magas épület: amelyben a legfelső építményszint szintmagassága a 30 m-t meghaladja. Ha a legfelső két szint egy rendeltetési egységet alkot, úgy a szintmagasság megállapításakor az alsó szint szintmagasságát kell figyelembe venni.)

Az összes lehetőség felhasználása

A tervezők és a jogalkotók, hatóságok egyaránt – mindegyik a saját illetőségi területén – figyelembe kellene, hogy vegyék a különböző építési anyagok tűzzel szembeni viselkedését. Ezen szereplőknek van a legnagyobb befolyásuk van arra, hogy az építőanyagok tűzvédelmi szempontból is megfelelően legyenek kiválasztva. A tűzvédelmi szakértők és tűzoltók szintén sok esetben támogathatják a tervezőket a legmegfelelőbb termékek kiválasztásában

Az emberek passzív védelme

Az különféle épületek kiürítéséhez szükséges időt tekintve jelentős eltérések mutatkozhatnak – ez függ az ott lakók mobilitásától, az épület menekülési útvonalainak ismertségétől, és azok könnyű elérhetőségétől. A rendelkezésre álló kiürítési idő növelhető megfelelő – azaz nem éghető – építőanyagok, valamint aktív tűzvédelmi eszközök alkalmazásával. Tűz esetén az életvédelem a legfontosabb. Gyakran egy-egy tűzeset kezdeti fázisban nem is maga a tűz veszélyezteti az embereket, hanem a tűzhöz kapcsolódóan megjelenő füst gyors elterjedése – ott is, ahol nincs tűz – valamint a vészkijáratok elérhetetlensége. A tragikus végkimenetelű tüzek rizikójának csökkentése érdekében, különösképpen a magas épületek tulajdonosainak kellene biztosítaniuk, hogy azok oly módon legyenek megtervezve, hogy elősegítsék az emberek menekülését, többek közt a tűz és a füst gyors elterjedésének korlátozásával.

A tűzvédelmi tervnek lehetőség szerint figyelembe kellene vennie az adott épület későbbi felhasználásának lehetőségeit. Ebben az esetben a lakóháznak szánt épületek könnyen adaptálhatók lennének egy orvosi rendelő vagy óvoda szükségleteire. Az egészséges lakók lakóépületekből való evakuálásának becsült ideje teljesen eltér az épület rendeltetésének változása esetén. Az ilyen eseteket már a tervezéskor figyelembe kell venni.

A nem éghető anyagok növelik a passzív tűzbiztonságot

Az „A1” Euro-osztályba besorolt építőanyagok megfelelnek a legmagasabb tűzvédelmi követelményeknek is. Nem gyúlékonyak, nem éghetőek, nem táplálják a tüzet, sőt, még ha tűzzel is érintkeznek, nem annak terjedését nem segítik elő, továbbá nem fejlesztenek füstöt, és égve nem csepegnek. Ezzel megakadályozhatják a tűzterjedést. A ROCKWOOL kőzetgyapot termékek, az esetek többségében „A1” osztályba sorolhatók, teljes mértékben teljesítik a tűzvédelemre vonatkozó követelményeket. Ahhoz, hogy minimálisra csökkentsük egy esetleges tűzeset kialakulásának és pusztításának esélyét valamint az ebből fakadó emberi veszteségeket és vagyoni károkat, az épületek létrehozásával kapcsolatos érintettek – tervezők, kivitelezők, beruházók, tulajdonosok stb. – számára a legbiztonságosabb választás a nem éghető építőanyagok használata.

Rockwool A1 tűzveszélyességi osztály

Rockwool A1 tűzveszélyességi osztály – ROCKWOOL = BIZTONSÁG

TŰZVESZÉLYESSÉG – AZ ÉPÍTŐANYAGOK TŰZVÉDELMI OSZTÁLYBA SOROLÁSA

Az építőanyagokat a tűzvédelmi előírások alkalmazása szempontjából, a tűzveszélyességi anyagvizsgálatokban kapott mérési adatok, valamint meghatározott paraméterek, és az osztályba sorolással kapcsolatos szabványban rögzített besorolási kritériumok alapján, tűzvédelmi osztályokba sorolják.

Az MSZ EN 13501-1 szabvány táblázatos formában tartalmazza azokat a szempontokat, melyek szerint az osztályba sorolás elvégezhető. A szabvány 7-7 osztályt különböztet meg általában az építési anyagok (kivéve a padlóburkolatok) és a padlóburkolatok vonatkozásában. Ezen osztályokat a következőképpen jelölik:

·         A1; A2; B; C; D; E; F

·         A1fl; A2 fl; B fl; C fl; D fl; E fl; F fl

A fő tűzvédelmi osztályok meghatározása mellett a füstfejlesztés és az égve csepegés kritériumainak figyelembe vételével további alkategóriákat határoznak meg:

·         a füstképződési kategóriák jelzései: s1; s2; s3

·         az égve csepegési kategóriák jelzései: d0, d1, d2

Az uniós tűzvédelmi osztályba sorolás alapján a ROCKWOOL kőzetgyapot a legmagasabb/legbiztonságosabb „A1” kategóriába tartozik.
A piacon elérhető, műanyaghabokból készült hőszigetelő anyagok legtöbbje a kevésbé biztonságos D és E kategóriákba van besorolva.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?