Tetőtér hőszigetelése rockwool kőzetgyapottal

Tetőtér hőszigetelése rockwool kőzetgyapottal

Rockwool kőzetgyapot és Ursa, Knauf üveggyapot szigetelések azonnal megvásárolhatóak.

Tetőtér hőszigetelése rockwool kőzetgyapottal

Tetőtér hőszigetelése rockwool kőzetgyapottal

Tetőtér hőszigetelése rockwool kőzetgyapottal

Tetőtér hőszigetelése rockwool kőzetgyapottal

Nem webáruház vagyunk, hanem valós raktárkészlettel rendelkező szigetelőanyag, gipszkarton és kazettás álmennyezet szakáruház. 

Szigetelőanyag és gipszkarton raktáraink: Budapest 11. 9. és 4. kerület. Vidéken: Szeged, Pécs, Kecskemét, Székesfehérvár, Miskolc, Keszthely, Nyíregyháza Győr. Telefonon is azonnal készletet ellenőrzünk. Hívjon bátran. 

Telephelyeink fő profilja a szigetelőanyagok (hő-, hang, vízszigetelés, homlokzati szigetelő rendszerek) valamint a gipszkarton és kazettás álmennyezeti rendszerek forgalmazása. Ha kíváncsi valamelyik termék árára akkor nálunk azt azonnal megkapja.

Önnek nem kell kitöltögetnie egész oldalakat, hogy majd megtudja az árakat hanem kolléganőnk már nézi is a számítógépen. Telephelyeink aktuális készletéről érdeklődjön email-ben vagy telefonon! Hívja a kolléganőt.

Telephelyeink ahol megvásárolhatja a kőzetgyapot, üveggyapot és polisztirol szigetelőanyagokat, gipszkarton lapokat és minden rendszer anyagot.

Telephelyeink - városokTelephelyeink - CímünkTelefonszámainkemail címeink
Budapest 11. kerületHengermalom út 47/a+36 70 503 8690hars.ildiko@lambda.hu
Budapest 10 kerületAkna utca 2-4+36 70 709 5020kalhammer.dora@lambda.hu
Budapest 14. kerületTengerszem utca 90+36 70 709 5020kalhammer.dora@lambda.hu
DebrecenMonostorpályi út 33 Hrsz.: 13806+36 20 971 4616vekony.zoltan@lambda.hu
GyöngyösGyöngyös, Petőfi u. 174.+36 30 547 9575gyongyos@lambda.hu
GyőrIpari Park, Csörgőfa sor 2+36 70 522 7749gosi.laszlo@lambda.hu
KaposvárDombóvári út 2 Hrsz.: 3544/1+36 70 459 9640nagy.eszter@lambda.hu
KecskemétCsillag utca 3 Hrsz.: 8640+36 20 480 5098szabo.csaba@lambda.hu
MiskolcVárközi Lajos utca 7 Hrsz.: 4502/12+36 20 419 9402miskolc@lambda.hu
PécsMegyeri út 59 Hrsz.: 19192/21+36 70 649 9977demjen.viktoria@lambda.hu
SzegedVásár u. 4 Hrsz.: 16858/3+36 20 419 9403mircsov.kolos@lambda.hu
SzékesfehérvárZámolyi út. 7-es úton METRO áruház mellett. Hrsz: 20022/109+36 20 277 3909ciraki.barbara@lambda.hu
SzekszárdMátyás Király utca 74 Hrsz.: 3660/8+36 20 513 9360peczeli.gabor@lambda.hu
SzolnokIpari Park, Rosner Gy. u. 2+36 20 276 4300molnar.gabor@lambda.hu
SzombathelyRumi út 155-157+36 70 514 2704hendlein.adrienn@lambda.hu
TatabányaBúzavirág út 8/c+36 70 520 8141horvath.ivan@lambda.hu
VeszprémHázgyári út 3/a36 70 663 5913kisdi.andras@lambda.hu
ZalaegerszegSport u. 3 Hrsz.: 2712/8+36 20 489 0482gyore.eszter@lambda.hu

Termék árakat a linkekre kattintva tekinthet meg.

Gipszkarton árak ITT – Szigetelőanyag árak ITT – Kazettás álmennyezet árak ITT

 

Árajánlatkérő adataiTetőtér hőszigetelése rockwool kőzetgyapottal

Tetőterünk a téli és nyári hónapokban egyaránt szinte elviselhetetlen klímával rendelkezhet, ha rosszul vagy egyáltalán nem szigeteljük azt.

A lakás célra beépített tetőterekben a tetőszerkezetet és a határoló oldalfalakat is szigeteléssel kell ellátni. Hőszigetelő anyagból számtalan típus létezik, alapvetően fontos a helyes rétegrend kialakítása. Kivitelezőink véleménye és a műszaki paraméterek alapján kiváló megoldás lehet tetőtéri hőszigetelésre a ROCKWOOL kőzetgyapot.

Tetőtér hőszigetelése rockwool kőzetgyapottal a szarufák között és alatt 

A szarufák közötti hőszigetelés anyagai a ROCKWOOL kőzetgyapot illetve az URSA vagy KNAUF üveggyapot. Mindenki más-más anyagra „esküszik”. A lényeg a szálas szerkezet, ami nagy levegőmennyiséget képes magában tartani. A szálas hőszigetelő anyagok emellett az egész teret kitöltik, nem marad szigeteletlen térfogat.

A tekercsekben vagy táblákban kapható, puha hőszigetelő anyagoknál gondoskodni kell a lecsúszás megakadályozásáról. A szarufák alatti hőszigetelés szintén készülhet kőzet- vagy üveggyapotból, expandált polisztirolból (EPS), extrudált polisztirolból (XPS) vagy a befújt cellulóz őrleményből, illetve a drágább megoldások közé tartozik a PUR hab.

Tetőtér szigetelés rétegrend.

A rétegrendnél a legfontosabb szabály, hogy a kültér felé haladva a rétegek páraáteresztő képessége növekedjen. Elképzelhetetlen a jó végeredmény a párazáró és páraáteresztő fóliák nélkül. A párazáró és párafékező fóliák nem csak a nagy felületeket, hanem a csomópontokat, áttöréseket is védik a lecsapódó nedvességtől.

A párazáró fólia biztosítja a pára kijutását a rétegrend részét képező légrésbe. Ez a légrés vezeti el a héjazat alá kerülő nedvességet, párát, nyáron pedig csökkenti az intenzív napsugárzás hatását.

A helyes rétegrend a szarufák közötti és alatti szigetelés esetén a következő: a legfelső réteg a héjazat, ami lehet cserép, betoncserép, pala. Cserép esetén a cserépléc következik, majd ez alatt az ellenléc a tető lejtésirányában. Itt következik az 5-10 cm vastag légrés, majd a páraáteresztő fólia. A fóliát a szarufához kell rögzíteni, az átfedéseket pedig úgy kell megoldani, hogy egy esetlegesen elcsúszott tetőfedő elem esetén beeső víz se kerülhessen a fólia alá.

Ezt átlapolással, ragasztással vagy műanyaghegesztéssel biztosíthatjuk. A szarufa alatt egy újabb légrés található, majd a szarufák közötti szigetelés foglalja el helyét. Ezután a burkolat tartószerkezete jön, majd a szarufák alatti hőszigetelés, a belső párazáró réteg és végül a belső burkolat.

Látszik, hogy egy korrekt hőszigetelő rendszer több  rétegből áll, minden rétegnek meg van a maga feladata, ami nélkül rövid időn belül leromlik a szigetelés hatékonysága.

Szarufák feletti szigetelés

Az előbb ismertetett hőszigetelési rendszernél még jobb a szarufák feletti szigetelés, ehhez viszont elkerülhetetlen a tető megbontása. Nincs hőhíd, és esztétikus belső felület alakítható ki. Könnyebb a párazáró réteg elhelyezése is a csomópontoknál. Mivel a tetőfedés magára a hőszigetelésre kerül, úgy kell méretezni az ellenléceket, hogy a fokozott terhelések hatására ne nyomódjon be a hőszigetelésbe, de egy erős szél se tudja felszakítani.

Anyagok tekintetében annyi a különbség az előbb ismertetettekhez képest, hogy nagy nyomószilárdságú szigetelőket kell alkalmaznunk, legyen az kőzet- vagy üveggyapot, expandált polisztirol vagy PUR hab.

Rétegrend tekintetében valamivel egyszerűbb a helyzet a belső hőszigeteléshez képest. A tetőcserép alatt itt is a cserépléc és a megfelelően méretezett ellenlécek találhatóak, majd a külső szellőző légrés és a páraáteresztő fólia. Itt jön a legfontosabb elem, a hőszigetelő anyag, majd alatta egy párazáró réteg. Végül a belső teherhordó burkolat és a szarufa következik, amire belülről igény szerint kerül a borítás.

 

Tetőtér hőszigetelése rockwool kőzetgyapottal – Gyakori hibák

A  táblás kőzetgyapot lapok illesztésénél gyakran alakulhatt ki hőhíd. Ez ellen kétrétegű, átlapolt felrakással vagy lépcsőzetes építkezéssel védekezhetünk. Függetlenül a hőszigetelés anyagától, alapvető hiba a csak a szarufák között található szigetelés. Ez hőhídat eredményez, ugyanis a fa hőszigetelő tulajdonságai elmaradnak a szálas, anyagokéitól.

Födém esetén is ügyelni a szigetelőanyag és a rétegrend helyes kialakítására, ellenkező esetben nedvesség, csapadék érheti az anyagot, ami sérüléshez vezethet.

Az átszellőző réteg és a párazáró illetve áteresztő fóliák fontosabbak, mint gondolnánk. Nélkülük az egyébként jól méretezett hőszigetelő réteg nem képes ellátni feladatát, rosszabb esetben károsodhat, elkezdhet penészedni. A belső fóliát a falak, ablakok találkozásánál rögzítsük. A fóliák pontosan illeszkedjenek egymáshoz, rögzítsük őket öntapadó alumínium ragasztószalaggal.

A helytelen szigetelőanyag-méretezés a másik gyakran előforduló hibalehetőség. Az 5-10 cm-es hőszigetelések korszerűtlenek, 20-25 cm-es szigetelés az elvárható minimum. A szigetelőanyag körbevágásánál ne hagyjunk réseket, hézagokat.

Pontosan kell szabni a szivetelőanyagot! Egy rókafarkú fűrész, valamint egy tetszőleges hosszúságú igazítóléc segítségével a kőzetgyapot hőszigetelő anyag a kívánt méretre vágható. A kőzetgyapot tábla inkább legyen egy kicsit nagyobb mint kisebb!!!

A hatásos szigetelés érdekében tanácsos a szigetelőanyag méretét 2-3 centiméterrel szélesebbre hagyni, mint a szarufák, vagy gerendák között mért távolság.

Tökéletes átszellőzés szerepe a tető tartósságában

A gerendák penészesedésének sajnos kedvez, ha a tetőtér kellőképpen nedves, párás. A gyengülést, korhadást megfelelő szellőzéssel egyszerűen elkerülhetjük. Az eresznél az ellenlécek között kialakított szellőző nyílás a madarak, nagyobb rovarok ellen szellőzőszalaggal zárható el.

A tető alatti tér nedvességszabályozásában a páraáteresztő tetőfóliák is szerepet játszanak, amellett, hogy fő funkciójuk a vízhatlanságról és a szél elleni védelemről való gondoskodás.

 

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?